RALLYLYDNAD
Ledare: Lotta Hultner

För kontakt och kursanmälan:
Se KursverksamhetTEMA:
Glädje, kommunikation och samarbete.
Rallylydnad från grunden.

RALLYLYDNAD
Det låter stressigt. Måste det gå fort?Nej, rallylydnad syftar på att du som förare är kartläsare (läs: skyltläsare) åt din hund. Du läser skyltarna och hunden förväntas följa dig och dina anvisningar. Detta skapar en naturlig kontakt och följsamhet mellan förare och hund.


Många små övningar som man kan berika den vanliga promenaden med.
Du behöver inga kunskaper ifrån rallylydnad. Men det underlättar om du och din hund har en nära relation, med god kontakt och följsamhet.

Alla övningar sker inte med skyltar. Grunden är ju just att hunden följer dig naturligt. Lekfulla och stimulerande övningar gör dig ännu mer intressant i hundens ögon. Därmed ökar hundens lust till samarbete, rent allmänt, och efter hand i rallybanan.

Grundläggande moment som sitt - ligg - stå och gå fint bredvid dig och mycket annat övas under lustfyllda former. Varje inlärningssteg förstärks positivt genom uppmuntran och belöning.

Rally är en gren som har alla förutsättningar att lägga grunden till, och utveckla en nära relation mellan förare och hund.

När ni är säkra på grunderna blir träningen alltmer avancerad. Utmaningarna ökar i svårighetsgrad, med krav på snabbhet och precision i lydnad och följsamhet.